Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szeretet fajtái(?)

2009.11.12

Egy ideje már erősen foglalkoztat az a gondolat hogy, ha szeretsz valakit akkor nem jön ezzel együtt az is hogy, feltétlenül megbízol benne? Olyan szinten hogy,  nem az lesz az első gondolatod, mikor megkérdezi, mit tervezel vagy mire számítasz csak úgy az életben hogy, meg kell védened magad és semmit sem akarsz neki elárulni a terveidből. Ennek ellenére mégis azt állítod hogy,forrón szereted őt, ahogy csak lehet.

Ebből kiindulva merült fel bennem a kérdés,hogy ez most mi is valójában. Van-e a szeretetek több fajtája, az egyik amikor szeretsz, de nem bízol benne, fent tartasz valamilyen határt vele szemben a másik meg, amikor csak szereted és nem gondolsz arra még ösztönösen sem hogy, esetleg bármilyen csekély módon védekezned kéne vele szemben. Vagy nem csak ez a kettő lehetséges "fajtája" van?

A magam részéről ahogy ma is úgy eddig is baromságnak tartottam hogy, bármiféle fajtája lenne a szeretetnek. Számomra az mindig egy és oszthatatlan. Az a variáció, mikor szeretsz valakit és ösztön szinten sem ugrik be soha vagy egy eltévedt gondolat formájában sem hogy, egyszer elárulhat esetleg. Vagy ha netán néhány szerencsétlen véletlen folytán mégis ezek a gondolatok foganának meg, elkergetem őket hogy, ez mind hülyeség. Sosem ártanának nekem, csak mert éppen olyan kedvük van.

Ám a dolgok igen könnyen úgy alakulhatnak hogy, a szereteid mást írnak és mást tesznek az életben. Olyankor mi van? Hogyan lehetne őket megkérdezni hogy, miért írnak olyanokat amik szíved legfőbb vágyai, de ha cselekvésre kerül a sor vagy fontos bizalmi kérdésekre, akkor rendre elutasítóan és a korábban írtaknak ellenkezően cselekszenek? Miért nem mondják az igazat hogy, nem biztosak a dolgukban és az érzéseikben sem? Talán nem akarják elveszíteni a kapcsolatot veled ... talán. A hiba ebben csak az hogy, ez is a kapcsolat megszűnéséhez vezet. Nem elvislehetőbb-e az igazság még akkor is ha fáj, mintsem a hazugság és önellentmondás? Nem fájdalmasabb-e folyton érzelmi bizonytalanságban tartani bárkit is, mintsem pár őszinte szóval megmondani a fájdalmas igazságot?

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Újabb gondolatok

(Onyx, 2009.12.01 14:04)

Igen,én is így gondolom, mint te. A szeretetnek is vannak fokai, ez természetes.
De ha valaki azt mondja szeret nagyon nagyon, ugyan akkor nem képes jól érezni magát veled. Az már nem tetszik neki, ha személyesen is taálkozni kéne.
Vagy kijelenti, hogy nem képes olyan barátságot megadni neked, amire te vágysz, de ugyan akkor ne dobd el őt. Szeresd és mondj le arról, ami még örömet okoz neked.
Mikor megkérdezi mi a baj,őszintén elmondod neki és vagy némaság rá a válasz vagy az, hogy nyafogós vagy és legyél keményebb. De ha keményebb vagy, akkor az a baj, hogy távolodsz és már nem is vagy igazi "barát"... Ezt senki sem tudja a végtelenségig csinálni és én nem is akarom,nem is fogom.
Egyszer már megtettem,fájt nekem is,azóta is minden percben fáj és fog is,soha el nem múló lélekölő fájdalommal,de ami sok az sok és én sem vagyok se tökéletes se jó, sem hibátlan. Ha kell magányosan tök egyedül megyek amerre látok, de sosem fogom mégegyszer azt végig csinálni,csakhogy társaságban legyek.

Egy kicsi gondolatai

(Xerox, 2009.11.30 15:06)

Szerintem a szeretetnek is vannak kategóriái . Szereted a barátodat is meg a testvéreid esetleg a szerelmed is . Melyiket jobban ?... Akik bizonytalanságban tartanak , azok vagy ellened játszanak , vagy csak saját élvezetből csinálják . Legutolsó kérdésedre indulj ki magadból , te hogy tennél és szerintem megkapod a személyedhez mért legmegfelelőbb válaszokat , illetve úgy vélem az én véleményemet is .