Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egy kirándulás gondolatai

2009.09.21

A mai napon tett túrám során sok minden foglalkoztatott, többek között pár gondolat és kifejtésük is valamint néhány tapasztalás. Kellemes időtöltés egyedül az erdőt járva, belélegezni és megismerni számtalan illatot, formációt, forrásokat és ismeretlen helyeket. Leszámítva azt a kb. 100 db zengőlegyet, akik kirándulásom alatt hűséges társaim voltak. Olyannyira, hogy némelyik vette magának a bátorságot a számba repülni. Hát igen, kívül belűl vonzó személyiség vagyok.

Kiinduó állomásom egy dunakanyari település volt, ami így néz ki felülről:

 

Kép

Az egész dolog lényege, hogy semmi konkrétumot nem vártam a kirándulásomtól, legfeljebb kellemes kikapcsolódást és feltöltődést. Azonban néhány dolog így is tudatosult bennem. Többek között az is, hogy mennyire megváltozik az érzékelés a fény, nedvesség és növényborítottság hatására. Olyan délután fél kettő felé beértem egy olyan részre, ahol a tölgyeset felváltotta a bükkös és szárazság helyett páradús környezet fogadott.  Az egész környék olyan benyomást keltett mintha nem fél kettő, hanem legalább hat óra lenne. Fennséges, de egyben kísérteties érzés is volt. Főleg akkor, mikor ezen a részen belefutottam egy vízmosásba, ami az utat is egy kiszáradt mederhez tette hasonlatossá. De legalább víz nem folyt éppen. Ugyan ez az eset egy hasonló környezetben pár éve már megtörtént velem egyik kirándulásom során Dobogókőnél, bár akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget.

 

A fontosabb tanulsága az utamnak az az, hogy nem szabad az elmét hagyni túlságosan bezárkózni. Egy sűrű növényzettel borított helyen, annyira belefeldkeztem a gondalatimba  - márha voltak akkor éppen - hogy szinte magátol ment a testem, igazán fel sem fogtam a környezetemet. Ez az automatikus rész elég homályos és főleg hiányos.. Ezen okból kifolyólag majdnem neki mentem egy arra járó gombászó srácnak. Hozzá tartozik,hogy a hirtelen megjelenésétől azonnal visszazökkentem az éber állapotomba,ugyanakkor kissé meg is lepődtem attól, hogy hirtelen elém termett. Bár  ő is  megijjedt tőlem, sokkal inkább , mint én a hirtelen megjelenésétől. Így járt, mától kezdve óvatosabb lesz, ha erdőben jár. Számítani fog arra, hogy esetleg olyanokba fut bele, akik elég ijjesztőek lehetnek, főleg saját környezetükben megzavarva.

 

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.